Overtuigingen en de Wet van de Aantrekkingskracht

Alles wat je doet is creatie. Of je nou een boterham smeert of de was ophangt, je bent bezig om de werkelijkheid anders te maken dan daarvoor. Creatie heeft een  bewuste en een onbewuste kant.
Bewuste creatie begint met een idee.

Onbewuste creatie begint met een overtuiging. Wat je gelooft dat waar is, is waar je naar handelt. Da’s een. Wat je gelooft dat waar is, wekt emoties bij je op.  En hoe sterker de emotie, hoe meer beladen de emotie, hoe meer je soortgelijke situaties en zaken naar je toe zult trekken.

Landschapskunst Denemarken, eigen foto

Als je gelooft dat mannen niet deugen, trek je tuig aan. Ook al lijkt het op het eerste gezicht anders.
Als je gelooft dat jij voor een dubbeltje geboren bent, zul je kwartjeskansen niet alleen missen, je zult ze zelfs actief uit de weg gaan.
Als je gelooft dat er geen plek is voor jou op deze wereld, zul je in situaties komen waarin dat zult ervaren.

Het lastige is, dat elke keer dat je creëert wat je gelooft, je tegen jezelf zegt: ‘zie je wel,’ en daarmee je overtuiging bevestigt.
Daarom is het zo belangrijk om erachter te komen wat je echt gelooft. Wat jouw echte waarheid is. Ongeacht of die overeenkomt met wat je denkt dat waar is. Je trekt aan wat je voelt dat waar is, wat je gelooft dat waar is. Ook al zegt je bewuste denken helemaal het tegenovergestelde.

Dat betekent niet, dat dat bewuste denken niet nuttig of belangrijk is. Want

Botanische tuin, Kopenhagen eigen foto.

ergens zul je een begin moeten maken met het doorbreken van zo’n overtuiging. Als je rationeel weet dat jij best een kwartje worden mag, of dat er wel betrouwbare mannen zijn, dan heb je toch een stap gezet. En als je een stap zet, kun je er meer zetten. Juist door je overtuigingen niet langer te verstoppen, maar ze aan te kijken breng je beweging. En verandert de energie. Waardoor je openingen creëert voor andere ervaringen. En die hebben weer invloed op je overtuigingen. Het enige wat ervoor nodig is, is om het te gaan doen.

Eén antwoord op “Overtuigingen en de Wet van de Aantrekkingskracht”

  1. Ik begrijp wat je bedoelt. Veel van mijn kinderervaringen, ook degene die ik niet meer weet omdat ik te klein was, hebben mij gevormd. Mijn onbewust terugkerende perceptie, zelfwaarde-gevoel, mijn gevoelens van onderdrukking, geven ervaringen die zich gedurende mijn leven ook hebben gemanifesteerd. Ongewild gaf ik daardoor ook ditzelfde aan mijn HSP(ASS-ADD) kinderen door, als rolmodel, maar ook door mij opgeroepen ervaringen in hun jeugd. Het is een van de moeilijkste zaken om te doorbreken met geloof en wilskracht, maar ik houdt vol. Door mijn gebrek aan zelfwaarde, raakte ik bijv. financieel steeds verder aan lager wal. Maar wanneer je angst voelt om de post open te maken, er zou wel eens een nota tussen kunnen zitten, heb ik gemerkt dat steeds meer moeilijkheden kreeg. Het gevoel van angst stond gelijk aan de realiteit van dat moment, en dat is het punt. Vanaf het moment dat ik mijn zelfwaarde officieel inschatte op 15.000.000 euro ging het gestaag beter. Wij hebben het nu financieel goed. Mijn gevoel van angst is weg en als er een nota komt heb ik zelfvertrouwen.
    Maar dit geldt op ieder vlak van mijn emoties/gedachten, en er is nog veel werk aan de winkel.
    Groet,
    Mieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *