Waarom de Wet van de Aantrekkingskracht zo belangrijk is voor HSP-ers

De Wet van de Aantrekkingskracht kom je vooral tegen als het gaat over het creëren van geld en rijkdom. Als je zoals veel HSP-ers meer geïnteresseerd bent in het spirituele dan in het materiële, lijkt de conclusie dat de Wet van de Aantrekkingskracht niet voor jou is, snel getrokken.

Toch is dat niet waar. De Wet van de Aantrekkingskracht is juist voor hoogsensitieve mensen extra belangrijk. Hieronder leg ik uit waarom. Maar eerst:

Wat is de Wet van de Aantrekkingskracht

Een goede vriend van me definieerde magie als volgt: magie is het gebruikmaken van onbegrepen natuurwetten. Voor iemand die niets weet van elektriciteit is het magisch dat het licht aangaat als iemand op een knopje drukt. Wij weten dat het niet magisch is. Niet dat we de natuurwetten achter elektriciteit hoeven snappen, maar we snappen genoeg om te weten dat het feit dat het licht aangaat, geen tovenarij is.

De Wet van de Aantrekkingskracht wordt regelmatig een spirituele wet genoegd. Wat dan precies een spirituele wet is ten opzichte van andere wetten, wordt meestal niet uitgelegd. Behalve dat spirituele wetten met spiritualiteit te maken hebben.  Alsof spiritualiteit apart staat van materie terwijl we weten dat alles energie is.

Verschillende soorten Wetten

Er is wel een groot verschil tussen natuurwetten en menselijke wetten. Menselijke wetten zijn bepalingen die wij bedacht hebben. Ze hadden ook anders kunnen zijn. Zo is bigamie hier strafbaar en in Mali niet. En kun je daar voor homofilie in de gevangenis belanden en kun je hier trouwen.

Menselijke wetten kunnen we veranderen. Vroeger was homofilie hier ook strafbaar en trouwen is nog niet zolang mogelijk.

Natuurwetten zijn beschrijvingen van de werkelijkheid. Dingen vallen naar beneden en niet opzij.  De Wet van de Zwaartekracht zorgt daar niet voor, bepaalt dat ook niet, maar beschrijft dat.

Spirituele wetten zijn eigenlijk gewoon natuurwetten. Alleen vanuit een holistisch wereldbeeld in plaats vanuit een materialistisch.

De Wet van de Aantrekkingskracht beschrijft hoe “spirituele”  energie werkt. Energie trekt energie van dezelfde vibratie aan. Dat is wat er gebeurt, zo werkt het. Het maakt niet uit of jij of ik dat leuk vinden of niet. Dit is hoe het gaat. Net zoals water altijd naar het laagste punt stroomt.

De Wet van de Aantrekkingskracht en je emoties

De Wet van de Aantrekkingskracht beschrijft nog meer: hoe intenser de energie, hoe groter de aantrekkingskracht. En dat is waar het voor hooggevoeligen interessant wordt. Want de energie die we de wereld inzenden, komt van onze emoties. En hoe intenser we iets voelen, hoe intenser we die energie de wereld in sturen. Juist die intensiteit is een belangrijk kenmerk van hooggevoelig zijn.

Hoe je je ergens over voelt, is dus bepalend voor hoe je dat levensgebied op aarde brengt. Voel je je ongelukkig omdat je het idee hebt dat er voor jou geen plek is hier? Je zult mensen en situaties aantrekken die dat bevestigen.

Vicieuze cirkels

En dus zul je zeggen: zie je wel….  Er is geen plek voor mensen zoals ik. En dat doet pijn. En als er iets pijnlijk is, is het wel een situatie die je niet kunt veranderen. Wat veel mensen dus doen is de pijn blokkeren. Maar als je blokkeert hoe je je voelt, blokkeer je dus ook de overtuiging.

Helaas blokkeer je alles alleen voor je eigen bewustzijn. Dat betekent dat je deze overtuiging en de bijgaande emoties dus wèl uitstraalt. Dat gaat gewoon door, waardoor je meer van hetzelfde blijft aantrekken. De snelste en de meest effectieve manier om dat aan te pakken is om je blokkades aan te pakken.

blokkades aanpakken betekent de angst aangaan

Dat betekent: de angst voor de pijn aangaan. Want je blokkades zijn de bescherming die je hebt gecreëerd om niet bewust te hoeven voelen hoeveel pijn die belemmerende overtuigingen doen. Terwijl je juist als je de pijn aangaat, zult zien dat die overtuigingen oud zijn, niet meer van nu. Soms zelfs heel oud, vanuit je voorouders. En soms verrassend makkelijk los te laten.

De spiraal gaat de andere kant op

Want als je de pijn geneest en de overtuiging verandert, zul je veranderen wat je uitzendt en dus wat je aantrekt. En hoe meer positieve ervaringen je krijgt, hoe sterker je nieuwe overtuiging wordt, en hoe meer verbonden met positieve emoties. Zodat als een zichzelf versterkende spiraal je je nieuwe werkelijkijheid vormgeeft.

 

Dit artikel verscheen eerder op Nieuwetijdskind.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *