HSP en de Wet van de Aantrekkingskracht

De Wet van de Aantrekkingskracht is speciaal interessant voor hsp-ers. Dat is goed nieuws zowel als ‘slecht’ nieuws. Waarom?
De Wet van de Aantrekkingskracht werkt op het niveau van onze (onbewuste) emoties. Hoe sterker we iets voelen, hoe sterker we dat (onbewust) uitstralen en hoe meer we dat (onbewust) naar ons toetrekken.
Wat we aantrekken is afhankelijk van de kracht van wat we voelen. Niet van of we er ons bewust van zijn of hoe we erover denken.

Als we rationeel weten hoe het zit, maar gevoelsmatig vastzitten, dan trekken we aan wat we voelen.
Als we bewust iets aan willen trekken, maar het onbewust van ons a willen duwen, dan werkt wat het sterkste is. En helaas is dat meestal het onbewuste.

Het is de intensiteit van de emotie die bepaalt wat er naar ons toekomt. Of wat we van onszelf wegjagen. En intense iets kunnen voelen is wezenlijk voor hsp. Dat geldt òòk voor hsp-ers die in hun hoofd zitten. Want dat betekent dat ze hun emoties hebben weggestopt. Niet dat ze niet intens zijn.

Als je dus niet in contact staat met je emoties zullen ze toch je leven creëeren.  Daarom is het belangrijk om je blokkades aan te pakken. Speciaal je blokkades op zelfliefde, zelfvertrouwen en op mogen ontvangen.  Want hoe beter jij in je vel zit, en jij jezelf het goede gunt. Hoe beter je dat naar je toe kunt trekken.